Школска 2020/2021

Пролећној акцији садње цвећа

Уђи у бајку

Поводом Европског дана језика и културе, а након читања бајки, ученици млађих разреда су илустровали бајке које су им читали старији другари. Ево како изгледа кад се зарони у бајку.

Нове књиге у библиотеци

Ово је само део нових књига у нашој школској библиотеци. Ускоро очекујемо још интересантних и занимљивих наслова за наше љубитеље читања.

Дан уметничке игре

Манифестација „Дан уметничке игре у Кући краља Петра Првог“, у организацији Националне фондације за уметничку игру Аја Јунг, а у сарадњи са Градском општином Савски венац одржана је у четвртак, 1.октобра 2020. године.  Изузетну прилику да учествују у јавном часу балета искористиле су учитељица Зорана Лазовић и седам ученица наше школе. Верујемо да фотографије говоре више од речи!

Захвалница

Како се постаје читач бајке? Ево одговора: потребно је одвојити време за читање бајке, потребно је макар једном прочитати изабрану бајку у себи, а потом и гласно, договорити се са другарима о подели улога, доћи до школе и кад нисте на настави, мало разговарати са библиотекарком, тихо пробати у библиотеци и мало гласније на терену, обрадовати своје учитељице и задивити млађе другаре. Изнад свега потребно је неговати осећај одговорности, припадности једној малој заједници као што је Школа и љубави према писаној и изговореној речи. И зато – Теодора Стевановић, Лука Јосивљевић, Коста Лазић, Елеонора Вукићевић, Миа Вукићевић, Сара Комарица, Павле Ђорђевић, Викторија Пејовић, Ивона Божић и Лука Бобот заслужују нашу захвалност и поштовање.

Европски дан језика и културе

Овогодишње обележавање Европског дана језика и културе се мало разликује од прошлогодишњег. Изабрали смо народне бајке, изабрали смо кошаркашки и фудбалски терен, као и простране учионице за подијум на ком су наши даровити читачи својим умећем приближили бајке својим другарима. Уторак, среда и четвртак су тако постали необични дани у којима су ученици старијих разреда читали бајке млађим друговима. Након читања смо мало разговарали, а илустрације бајки ће ускоро украсити пано у холу школе.

Међународни дан писмености

У свету се 8. септембар – Међународни дан писмености обележава различитим активностима, а ми смо у нашој школи решили да шансу дамо – првацима. Они тек уче слова, сричу и уздишу, али су радосно прихватили задатак да обоје и украсе слова, чак и она која до сада нису упознали. Зато – упознајмо заједнички пано будућих писмених људи, оних који своје прве кораке изласка из мрака неписмености  и уласка у породицу писмених и образованих људи чине у школској библиотеци.