Школска 2019/2020


Фестивал „Крилате речи“

У уторак, 8. октобра у свечаној сали Градске скупштине одржан је литерарни Фестивал „Крилате речи“. Удружење особа са инвалидитетом је организовало ову свечаност како би уз музику, песме и приче особе са инвалидитетом приказале своје креативне потенцијале. Наша школа својим присуством подржава овај инклузивни фестивал који се реализује под покровитељством Секретаријата за социјалну заштиту Града Београда.

Европски дан језика и културе

Европски дан језика и културе – 26. септембаробележен је пригодним програмом у школској библиотеци. Ученици старијих разреда су припремили презентације оних језика који се уче у школи: енглеског, француског и руског. Ученици млађих разреда су поздравили публику на језицима који су им блиски: арапском, македонском, португалском, шпанском, шведском и мађарском. Уверени смо да ће, уз тунижанске посластице, песму и осмехе, овај сусрет разних језика и разноврсних култура свима остати у лепом сећању.

Европска недеља језика

Европску језичку шароликост смо славили целе недеље. У понедељак и среду су ученици старијих разреда читали бајке млађим друговима. Михајло, Мила, Душан, Ања, Андреа, Инес, Павле, Адам, Василиса, Миа, Исидора, Лука и Стефан су наши прослављени  читачи, док су ученици млађих разреда добили леп задатак да те бајке илуструју. Дошла је до изражаја и креативност ученика у припремању паноа, а показивачи за књиге су нашли своје место на  цвећу и полици уз прозоре библиотеке.