Школска 2017/2018

ПОСЕТА НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ 01.03.2018.

У четвртак, 1. марта пружила се ретка прилика да 17 ученика млађих и старијих разреда посети једну од наших највећих и најзначајнијих установа – Народну скупштину Републике Србије. Домаћица НСРС показала нам је најзначајније просторије овог здања причајући ђацима историјат ове установе и њен значај. Ђаци су видели велику и малу салу, свечани салон за пријем уважених гостију, библиотеку и салу за конференције. 

Библиотечка секција у Војној гимназији 01.25.2018.

Библиотечка секција је посетила 25. јануара 2018.године Војну гимназију и интернат са читаоницом. Осим чланова секције у ову посету ишли су и заинтересовани ученици старијих разреда. Ученици су видели у холу школе плочице са именима најбољих ученика, а имали су част да чују и једног од најбољих –  генерала Петра Ћорнакова. Видели су пехаре и признања, ученичке ликовне радове посвећене Светом Сави. Кроз историјат ове школе за хероје их је провео мајор Десимир Милићевић. Он је стрпљиво одговарао на многобројна питања малих радозналаца. У свечаној сали су одгледали презентацију и добили информације о пријемном испиту, а затим су присуствовали  часу хемије. Свих 18 ученика је оборило рекорд у пешачењу и истрајности.

 

Мина, БРАВО! 01.22.2018.

У понедељак,  22. јануара у 13 часова у Малој сали Дечјег културног центра у Београду је уприличена свечаност поводом доделе награда најуспешнијим учесницима трећег међународног литерарног конкурса „Смешна прича“ посвећеног Бранку Ћопићу. Међу лауреатима је и ученица осмог разреда наше школе Мина Вуковић. Председник жирија  Слободан Станишић је честитао победницима и доделио им дипломе и књиге.

 

„Катарке Београда“ на Сењаку 21.12.2017.

У четвртак, 21. децембра одржан је у библиотеци књижевни сусрет ученика петог и другог разреда са нашом познатом списатељицом Горданом Малетић. Она је промовисала своју нову збирку приповедака о Београду и умећима његових становника. Књига „Катарке Београда“, прилагођена језику епохе и духу поднебља, подстакла је ученике на разговор, а надамо се – и инспирисала да истражују и сазнају што више о свом родном граду.

Посета библиотеци „Драган Лукић“ 30.11.2017.

Ни киша ни ветар нису спречили библиотечку секцију да 30. новембра посети једну од ретких дечјих библиотека у граду. Тог поподнева је библиотека „Драган Лукић“ на Студентском тргу била уточиште за двадесет  ученика млађег узраста и једну библиотекарку (старијег узраста).Без обзира на узраст сви смо уживали у пријатном гласу Анђелке Сувајџић која нас  је провела кроз историју писма и књиге, а Александра Маринко  учинила да презентација „Како су људи измислили слова“ лако тече и још лакше приања за оне који су жељни знања.  Морамо признати да је најрадоснији био сусрет са књигама, сликовницама, омиљеним ликовима… Толико радозналости, смеха и  граје на једном месту!

Наши гости из Креативног центра 28.11.2017

У уторак, 28. новембра школска библиотека је имала драге госте из Креативног центра. Симеон Маринковић и Јелена Драгојловић су наши стари познаници. Прошлог јуна су нас обрадовали својим доласком на Шеширијаду, а сада су разиграли „Стилским играма“ ученике петог разреда и распричали „Причама од А до Ш“ ученике другог разреда. Уз захвалност, за дружење и књиге које су нам поклонили, иде и обећање о будућој сарадњи.

 

Спортски дан 06.11.2017.

Ученици седмог и осмог разреда имали су спортски дан у “Пионирксом парку”. На слици са професоркој Јеленом Кликовац.

Наше одбојкашице 31.10.2017

Наше одбојкашице 7. и 8. разреда 1. на општини Савски венац у конкуренцији основних школа.

 

Сајам књига – прилог 2 26.10.2017.

Чланови библиотечке секције млађих разреда су у четвртак, 26. октобра посетили  62. међународни београдски сајам књига. Ученици су учествовали у литерарно-визуелној радионици на штанду издавачке куће Propolis Boks, а затим су  разгледали и куповали књиге. Овогодишњу посету су завршили пратећи програм „Векови српске писмености“ у сали „Александар Вучо“. О новим издањима и значајним личностима српске културе говорили су књижевници: Гордана Малетић, Миодраг Матицки и Слободан Станишић.

Сајам књига – прилог 1 24.10.2017.

У уторак, 24. октобра  су  ученици  III1 са својом учитељицом Биљаном Терзић и ученици другог разреда – чланови библиотечке секције са библиотекарком Јасмином Радовановић  посетили  62. међународни београдски сајам књига. Ученици су присуствовали промоцији књиге Јохане Шпири „Хајди“, одгледали су два кратка филма, а затим су учествовали у раду уметничко-визуелне радионице коју су водиле Јасминка Петровић и Бојана Лукић. Потом је уследила  шетња од штанда до штанда, разгледање и куповина књига.  Показало се да  нас ни хладноћа ни киша не могу спречити да се дружимо са својим омиљеним писцима и књижевним јунацима.

Промоција књига 19.10.2017.

У четвртак, 19. октобра гостовала је у нашој школској библиотеци Тања Лебовић Зечевић сарадница издавачке куће Propolis Boks промовишући књиге: „Слике из живота змајева“ ученицима првог разреда и „Најгора деца на свету“ ученицима трећег и четвртог разреда. Propolis Boks негује читалачку пубику, а посебно радионичарским радом утиче на најмлађе читаче и развој њихoвих читалачких навика. Циљ ове издавачке куће је да читањем подстакне размишљање, јер размишљање од деце ствара мислеће људе.