Упис у први разред 23/24

УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД ЗА ШКОЛСКУ 2023/2024. ГОДИНУ

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

Поштовани родитељи будућих првака,

У први разред основне школе уписују се деца која до почетка школске године имају најмање шест и по, а највише седам и по година. 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Канцеларијом  за информационе технологије и електронску управу саопштило је да ће упис деце  у први разред, бити обављен у периоду од  1. априла  до 31. маја 2023. године,  преко доступне услуге  е Заказивање термина за упис и тестирање детета, на порталу еУправа

Овим путем Вас обавештавамо да од 20. марта можете почети са заказивањем термина за упис и тестирање детета преко портала еУправа, односно апликације еЗаказивање. Уколико родитељ/законски заступник детета нема могућности или из неког разлога не жели да закаже термин електронским путем, који је уједно и једини могући начин заказивања, молимо Вас да се обратите овлашћеном лицу, тј. секретару Школе који ће то учинити уместо Вас.

Дакле, родитељ/законски заступник детета има три могућности:

  1. Да самостално директно преко портала еУправа кроз апликацију  „еЗаказивање термина за упис и тестирање детета“ изврши заказивање термина за тестирање и упис детета (сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина могу се поставити на контакт телефон 011/7350557 Министарства просвете, науке и технолошког развоја које овим путем обезбеђује подршку родитељима у вези са еЗаказивањем)
  2. Да посредно изврши заказивање, тако што ће потребне податке доставити овлашћеном лицу, секретару установе, на мејл адресу оssn.sekretar@gmail.com, које ће потом уностити податке у апликацију „еЗаказивање термина за упис и тестирање детета“ на Порталу еУправа
  3. Да посредно изврши заказивање, тако што ће потребне податке доставити овлашћеном лицу, секретару установе, на службени телефон 065/2882 687 (сваког радног дана 9.00-14.00) које ће потом уностити податке у апликацију „еЗаказивање термина за упис и тестирање детета“ на Порталу еУправа

Подаци које ће родитељ/законски заступник достављати мејлом или телефоном овлашћеном лицу школе су:

1) Име, презиме и ЈМБГ детета

2) Име, презиме и ЈМБГ једног родитеља

3) Мејл адреса

4) Контакт телефон

Важна напомена је да родитељи приликом уписа детета не подносе документа у папирном облику – подаци из матичних књига рођених, евиденција пребивалишта и здравственог информационог система се прибављају по службеној дужности, електронским путем. Изузетно ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, биће потребно да се лекарка потврда донесе у школу.

Такође, молимо родитеље да уколико су у могућности на упис понесу потврду о похађању предшколског програма, с обзиром да Школа у периоду уписа није у могућности да добије званично уверење о томе да је дете похађало предшколски програма.

Директор Школе

Сава Јерковић